Clivo Sailing Club je istarski jedriličarski klub osnovan u proljeće 2012. godine u Puli na inicijativu Daria Klibe, magistra kineziologije i uspješnog hrvatskog jedriličara sa višegodišnjim trenerskim iskustvom. Klub je krenuo malim koracima sa samo nekolicinom mladih natjecatelja. Dobar glas o kvaliteti rada koju naši treneri pružaju rezultira neprestanim porastom broja novih članova.

Tijekom prvih nekoliko godina klub je imao svoj mali prostor za provođenje aktivnosti samo unutar turističkog kampa „Pomer“ u Pomeru. No, kako klub pomalo raste osnovali smo i podružnicu koja svoje mjesto ima u uvali Kuje u Ližnjanu.

Treninge provodimo na području medulinsko-pomerskog zaljeva te ližnjanskog akvatorija, no vrlo često odjedrimo i malo dalje kako bi ulovili što bolji vjetar.

Cilj nam je omasoviti naš sport na cijelom području općine Medulin i Ližnjan, koje su okružene morem i dobrim vjetrom te imaju odlične uvjete za biti izvrsne jedriličarske sredine te stvarati mlade pobjednike i vrhunske natjecateljske rezultate.

Glavne aktivnosti kluba su:

  • proljetno/ljetne škole jedrenja za djecu i odrasle
  • rad sa članovima-natjecateljima
  • tehničke i taktičke klinike
  • razne edukacije tijekom cijele godine
  • te organizacija pripremnih trening kampova u suradnji sa drugim klubovima.

 

Želja nam je postati najbolji klub u Istri u stvaranju mladih pobjednika te postati prepoznatljiva jedriličarska sredina na Jadranu koja stručnim i iskusnim radom omogućava svim ljubiteljima jedrenja da se okušaju u ovome sportu i ostvare što bolje natjecateljske rezultate.