Regata Sv.Nikola 2016

Kao i svake godine jedrili smo na regati Sv. Nikola u Puli koja ove godine broji svoje 25. izdanje. Upravo ova regata jedna je od najbrojnijih meðunardnih regata za klasu optimist u Hrvatskoj, te ujedno je i kriterijska regata za izbor Hrvatske optimist reprezentacije.

Nastupili smo nikad brojniji do sada. Osim naših već iskusnih natjecatelja, nekolicini naših jedriličara škole jedrenja ovo je bila prva regata u životu.

Tijekom sva tri dana regate, vremenski uvjeti nisu se znatno mijenjali. Uz buru koja nije prelazila 15 čvorova, najveći problem jedriličarima zadavao je kurenat koji je zadavao muke i regatnom brodu.

U meðunarodnoj konkurenciji Edo Fike je najbolje plasirani domaći jedriličar, koji je zauzeto 25. mjesto u ukupnom poretku te 3. mjesto u kategoriji do 12. godina. Za postolje u ženskoj kategoriji pobrinula se Nora Šijan osvojivši 2. mjesto u kategoriji djevojčice do 12 godina.

Rezultati ostalog CSC Team-a u ukupnom poretku:

Emanuel Skočibušić 26., Tin Fike 32., Lucija Škopac 53., Max Gjidera 61., Roko Stipanović 67., Matej Skočibušić 90., Matija Kiker 166., Buba Pulek 168., Lovro Mirković 293., Tristan Tol 300., Mija Močinić 303., Jakov Močinić 305., Kristijan Pavlović 306., Alex Mečava 329.

Ukupno se odjedrilo 6 plovova, a kako je bilo iz dana u dan možete pogledati kratke izjave naših jedrilièara na Facebook stranici kluba pod hashtagom #CSC_svNikola.